Na tekmovanje POPRI 2016 se je prijavilo 260 mladih s 95 idejami. Tekmovalci, ki prihajajo iz 31 različnih slovenskih mest in 44 izobraževalnih institucij, so 15. marca oddali poslovne modele, oblikovane glede na metodologije vitkega podjetništva. 22-članska regionalna strokovna komisija je poslovne modele pregledala, ocenila glede na kriterije tekmovanja in izbrala 12 najboljših ekip iz vsake kategorije, ki so se predstavile pred državno strokovno komisijo.

V četrtek, 31. marca 2016, se je v Vrtojbi, v stavbi Primorskega tehnološkega parka, odvil polfinale tekmovanja POPRI. Vsaka ekipa je imela na voljo 5 min časa, da v kratki predstavitvi, poimenovani pitch, podrobneje predstavi svojo idejo in prototip (minimalno sprejemljiv produkt), na primer video, letak, zgibanko, načrt, skico, model ali spletno stran.

Med polfinalisti so bili tudi študenti Višje strokovne šole, ki so predstavili poslovno idejo povezano s Strojem za izdelavo palačink.

POPRI tekmovanje se zaključi z zaključno prireditvijo, ki bo 18. aprila, ob 18. uri, v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica. Predstavljeni bodo trije finalisti iz vsake kategorije, katerim bomo podelili nagrade. Večer bo povezovala Arna Hadžialjević, prejemnica Borštnikove nagrade za mlado igralko 2008. Program bodo popestrile akrobatske točke F&B Acrobatics in glasbena gostja Alya.

MIT_1582  MIT_1584

Povezava do fotografij dogodka, ki jih je posnel Jure Batagelj: www.flickr.com/gp/141456866@N05/7iJv55