Kako v osrčju Krasa postaviti, uspešno voditi in ob srečanju z ljudmi odprtega duha čutiti zadovoljstvo, sta študentom 2. letnika UPK zaupala ga. Nina in g. Miran, lastnika bio hotela St. Danijel s Hruševice pri Štanjelu.
Sami se predstavijo kot trajnostna, ekološka in holistična hiša, v kateri se človek lahko v miru naspi, energetsko napolni, razgiba v magičnem okolju in uživa v ekološki, zdravi hrani in pijači.
Ob povezovanju z lokalnimi ekološkimi pridelovalci hrane in skrbi za vzdrževanje pristnih odnosov s krajani jim to odlično uspeva.
Njihov moto je, da se nobene stvari ne zavrže, vse se da predelati in uporabiti – od krompirjevih olupkov, ki so idealni za čips, do starega pohištva, ki ob strokovnem restavriranju postane čudovit kos opreme. Čarobne zavese in posteljnina pa kažejo na zobu časa iztrgane kose starega tekstila. Pravijo, da jim zelo pomagajo gostje, ki vedno znova predstavijo kakšno novo idejo, oni pa se po korakih trudijo, da te ideje realizirajo.
Rosana Vrh Makarovič, predavateljica