Po mojem prihodu nisem imel nobenih težav se ponovno vključiti. Drastično se je tudi spremenil način dela. Moj delovnik je potekal od 10:00 do 18:00 od ponedeljka do petka.  Podjetje mi je zaupalo veliko večjo odgovornost. Delovne naloge so zahtevale vse znanje, kar ga premorem ter veliko več – kar sem se moral naučit. Učni postopek je potekal zelo tekoče, saj sva s pomočjo izkušenega programerja Rost-a skupaj premagala ovire, na katere sem naletel.

Moja glavna naloga je bila programiranje Rfid bralnika, za katerega je bilo potrebno ustvariti mobilno ter spletno aplikacijo, preko katere smo procesirali podatke s pomočjo okolja Azure. Moje delo ni bilo le programiranje, s sodelavcem Carlos-om, mojstrom iz področja prodaje ter prebijanja ledu med podjetniškimi  povezavami, sem se ukvarjal na svojo željo tudi na področju marketinga ter obiskoval različne poslovne dogodke, s katerimi sem pridobil nov pogled v poslovni svet.

Seveda Erasmus izkušnja ni le delo, zanimiva je tudi druga stran Erasmus programa. Udeležil sem se številnih izletov, obiskal sem  Marocco, Alicante, Madrid, Otok Tabbarca, Montenejos. Seveda ne smem pozabiti tudi na zelo velik festival, ki je značilen le za Valencio, in sicer Festival»Las Fallas«, ki  traja od 1. do 21. marca. Za ta festival postavijo preko 700 kipov, katere na zadnjo noč festivala zažgejo. Da ne pozabim omenit – vsak dan ob 14:00 se v centru mesta odvija zvočni ognjemet.

Valencia je mesto, ki nikoli ne spi. Dan se prične po 10 uri zjutraj ter noč konča z sončni vzhodom.

Predvsem bi poudaril, da temperatura ter v Španiji je zelo prijetna ter način življenja je zelo počasen ter sproščen. Prečudovite peščene plaže ter odlična hrana… odlična kombinacija za prijetno doživetje.

Načeloma Erasmus izkušnjo priporočam vsem, ki so pripravljeni doživeti nekaj novega, živeti v drugi kulturi, spoznavati nove prijatelje ter dobiti nov pogled na svet. Ter seveda pridobiti nova znanja v svojem poklicnem svetu.

Poročilo Žiga Drstvenšek Erazmus 2