Minister za kmetijstvo, dr. Jože Podgoršek, polaga mladim »na srce«! naslednje:

»Kot minister, pristojen za prehransko politiko, kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo, veterinarstvo, varstvo rastlin in čudovito podeželje vas toplo pozivam, da v teh odločilnih trenutkih za vašo prihodnost, svojo pozornost namenite tudi tem področjem. Pomislite za trenutek, da ste si za svoj življenjski poklic in cilj izbrali področje, ki bo v prihodnosti samo še pridobivalo na pomenu, veljavi in spoštovanju.

Poklic prihodnosti bo delo na področju pridelave hrane, z novimi tehnološkimi, znanstvenimi in drugimi inovativnimi pristopi. Skrb za poseljeno podeželje in ohranjanje zdrave in lepe narave, varovanje okolja ter ustrezna skrb za živali bo prav tako osrednja aktivnost in fokus vaše generacije.

Želim si, da se za plemenite in lepe poklice v sektorjih kmetijstva, gozdarstva ali živilstva odločate pravočasno in poprimete za drzne in uspešne poslovne ideje, ki jih ne manjka v tem okolju. Zagotavljam vam, da so to zanimivi poklici, ki bodo pozitivno vplivali na vašo osebno rast, prispevali pa tudi k razvoju gospodarstva oziroma širše družbe v Sloveniji.

Ostanite zdravi, preudarni, veseli, mladostni in razigrani. Želim vam veliko modrih odločitev in kasneje uspešnih poslovnih zgodb!«

več na spletni strani Ministrstva